Zwaar Metaal, Nieuw Licht

This slideshow requires JavaScript.

 

Zwaar Metaal Nieuw Licht is een dynamisch en reizend project in samenwerking met verschillende partners met als doel de techniek van het etsen duurzaam met kunstenaars en publiek te verbinden. Met verschillende activiteiten in grafische werkplaats combineren we hands-on met reflectie en verdieping: doen, delen, denken en dromen.

Op verschillende locaties in Nederland bieden we masterclasses, exposities, lezingen en seminars voor jonge makers, creatief ondernemers, medewerkers van poppodia of hulpverleners.

In samenwerking met kunstenaar Stijn Peeters  en filosoof Katja Rodenburg  is een interactief aanbod ontwikkeld waarin we samen met deelnemende makers en publiek onderzochten wat de potentie is van een klassiek ambacht in een samenleving waarin ook beeldende technieken steeds verder digitaliseren.  Onze ambitie: een middeleeuws ambacht (opnieuw) verbinden met makers en ondernemers in een context van filosofie, muziek of de werkvloer in het hier en nu. Geen reboot of revival: eerder een herontdekking of her ontmoeting van en met de ets. Doel is een platform te creëren rondom een machtig mooi en magisch medium, dat nooit uit mag sterven.

Zwaar Metaal Nieuw Licht is een reizend project dat in ‘s – Hertogenbosch (mei – oktober 2015), Eindhoven (december 2015 – maart 2016) en Arnhem (april – juni 2016) gedraaid heeft.

Check de Website van Zwaar Metaal voor meer informatie over onze activiteiten, makers, locaties, partners en natuurlijk etsen – wat anders.

Projectcoördinator: Cornelie Samsom

Docent Masterclasses: Stijn Peeters

Lezingen: Katja Rodenburg

Docent seminars en workshops: Cornelie Samsom

Looptijd project: 2014 – 2016

 

Zwaar Metaal werd mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s