Stichting to the Etch

etsen etsen en nog eens etsen

1. Stichting to the Etch

with one comment

Laura Casas Valle en Cornelie Samsom ontmoetten elkaar in oktober 2010 in de ets werkplaats van Plaatsmaken in Arnhem en ontdekten een gezamenlijke passie voor etsen. Verwonderd vroegen ze zich af: hoe kan het dat etsen, waar achter zoveel ziel, hartstocht en magie schuil gaat, zo’n formeel en stoffig imago heeft? En hoe kan het dat etsen altijd worden vertoond als bijproduct van het werk van een kunstenaar en nooit als op zichzelf staande werken? In 2011 richtten zij de Stichting to the Etch op met als doel het etsen en de etstechniek te promoten en zo een breder publiek te trekken voor deze bijzondere maar vergeten techniek.

Er werd een tentoonstellingenreeks georganiseerd met als titel Show yourself; going to the Etch waarbij kunstenaars werden uitgenodigd om de etstechniek uitvoerig te onderzoeken en de veelzijdigheid in al zijn facetten te tonen.

Deze reeks vond plaats in 2012 en werd dermate goed ontvangen door publiek en beeldend kunstenaars dat besloten is een nieuwe editie te ontwikkelen. Deze nieuwe tentoonstellingenreeks met als titel Old Souls, New Magic, zal plaats gaan vinden in Enschede (voorjaar 2015), Arnhem (voorjaar 2016) en Amsterdam (voorjaar 2017). Er worden per stad tien kunstenaars uitgenodigd die allen een ets van een oude meester als inspiratie gebruiken voor het maken van een nieuwe serie etsen.

Naast het organiseren van exposities waarbij professionele kunstenaars gevraagd worden aan de hand van een thema nieuwe werken te maken, heeft de Stichting ook een project onder de naam de Etsbus opgesteld waarbij kinderen in achterstandswijken in aanraking komen met deze magische techniek.

 

 

 

 

Advertisements

Written by showyourselfgoingtotheetch

April 13, 2011 at 1:33 pm

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. Fantastisch dat jullie de expo “going to the etch” organiseren. Ik zou afgelopen dinsdag gaan, maar de tentoonstelling was alweer afgelopen. Gelukkig komen er nog twee.
    Ik heb een vraagje over jullie “organisatie”, is dit iets blijvends of bestaat het alleen voor de drie exposities? Ik ben zelf ook etser en ik zou een trefpunt/organisatie/vereniging/belangengroep/oid voor etsen verwelkomen. Ik blijf in ieder geval jullie blog volgen maar ik ben benieuwd naar verdere ontwikkelingen.

    Groetjes Kjell Weewer

    kjell

    February 15, 2012 at 5:14 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: