Start masterclass Zwaar Metaal Den Bosch onder leiding van Stijn Peeters

 

This slideshow requires JavaScript.

Etsen is een middeleeuwse grafische techniek die nog altijd tot de verbeelding spreekt. Maar wat zijn de overlevingskansen van deze slow art in een moderne wereld waarin je met één druk op de knop alles uit kunt printen wat je wilt? Met een serie masterclasses in grafische werkplaatsen op verschillende plaatsen in Nederland willen we onderzoeken wat de betekenis is van een eeuwenoud medium voor jonge kunstenaars.

Op dit moment werken 10 jonge makers zich op de werkvloer van het Grafisch Atelier Den Bosch in het zweet om hun interpretatie van dit eeuwenoude medium te vertalen in een ets. Vanaf dag één worden er stapels prenten gedrukt en de resultaten zijn prachtig.

Docent Stijn Peeters weet met een unieke combinatie van vakmanschap en ruimte voor experiment jonge kunstenaars met verschillende achtergronden te inspireren zich in deze magische techniek te verliezen, met oog voor hun eigen discipline. Zo wordt etsen belicht vanuit de wereld van grafisch ontwerp, schilderen, fotografie of installaties. Nieuw licht in een wereld van zwaar metaal: hoe gaaf is dat.

Opening expositie op 3 oktober in de Willem II Fabriek te ‘s-Hertogenbosch. Komt dat zien!

Kunstenaars: Danni van Amstel, Dennis Amatdjais, Alex Baams, Janneke Baltussen, Luba Belejova, Femke Dekkers, Véronique van Helden, Gijs van Lith, Sven Nibbeling en Fenne Westra

De masterclass maakt deel uit van een serie van masterclasses op verschillende plaatsen in Nederland (waaronder ook Daglicht Eindhoven en Plaatsmaken Arnhem), waarmee we de techniek van het etsen (opnieuw) onder de aandacht willen brengen bij jonge en gevestigde kunstenaars.

Zwaar Metaal Nieuw Licht is een nieuw project vanuit Stichting to the Etch met als doel etsen te verbinden met kunstenaars en publiek door middel van masterclasses, workshops uit je plaat (waarin etsen wordt verbonden met muziek) en seminars over de betekenis van ambacht en vakmanschap in onze huidige samenleving. Doel is verder te onderzoeken wat de betekenis is van een eeuwenoud medium voor jonge makers en creatief ondernemers. Binnenkort zijn alle activiteiten en bevindingen te volgen op een nieuwe Zwaar Metaal Blog: www.zwaarmetaalnieuwlicht.wordpress.com

Volg ons verder op Facebook !

Fotgrafie: Mariska van Zutven.

 

Zwaar Metaal wordt mede mogelijk gemaakt door:

Print c12712406c253fffe010145c4e7137df_400x400

unnamed

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s